All for Joomla All for Webmasters

CE staat voor Conformité Européenne. Producten die voldoen aan de EU-normen voor veiligheid, gezondheid, milieu en consumenten- bescherming mogen worden voorzien van het CE-merkteken.

 

Voor een groot aantal producten bestaan verplichte eisen, bijvoorbeeld voor speelgoed, bouwproducten, machines en gastoestellen. 

 

De EU richtlijnen zijn in de meeste gevallen volledig overgenomen in de nationale wetgeving. Deze richtlijnen zijn daarmee wet geworden. Per productgroep stelt de EU richtlijnen op, die fundamentele eisen voor veiligheid en gezondheid bevatten. 

 

De eisen kunnen soms ook betrekking hebben op milieu, consumentenbescherming of andere zaken van algemeen belang. Indien het product niet voldoet aan deze fundamentele eisen mogen deze producten niet op de markt worden gebracht. 

 

Als een product weinig risico met zich brengt, mag de producent of importeur er zelf de CE-markering op aanbrengen. Hij moet zich er wel terdege van hebben overtuigd dat het product aan de essentiële eisen van de betreffende richtlijn voldoet.

 

Voor een aantal producten is de keuring door een aangemelde keuringsinstantie verplicht. De Europese richtlijnen gelden ook voor producten die van buiten de EU hier in de handel gebracht worden.

Bekijk de referenties om te zien hoe JEBER u kan helpen